STAROPRAMEN COOL SUPER CUP 2016 – Mezinárodní turnaj mužů a žen 15. až 17. července 2016 – výsledky

hlavicka_sc2016

Zvítězili Michal Bíza s Robertem Kufou v kategorii mužů a Kristýna Kolocová s Michaelou Kvapilovou v kategorii žen. Brazilská dvojice Marcio-Vinicius skončila v kategorii mužů až na druhém místě.
Finálové zápasy na ČT zde

VÝSLEDKY:

Muži
Finále: R.Kufa, Bíza – Marcio, Vinicius (BRA) 2:0 (21:19, 24:22),
o 3.místo: Weiss, Tichý – Kubala, Beneš 2:1 (16:21, 21:17, 15:11),
1. semifinále: Marcio, Vinicius (BRA) – Weiss, Tichý 2:0 (21:17, 21:17),
2. semifinále: R.Kufa, Bíza – Kubala, Beneš 2:1 (22:24, 21:17, 17:15),

Ženy
Finále: Kolocová, Kvapilová – Nakládalová, Skalníková 2:0 (21:13, 21:17),
o 3. místo: Wouters, de Vries (NED) – Dostálová, Řeháčková 2:0 (21:17, 21:18),
1. semifinále: Kolocová. Kvapilová – Dostálová-Řeháčková 2:0 (21:13, 21:19),
2. semifinále: Nakládalová, Skalníková – Wouters-de Vries (NED) 2:0 (21:10, 21:9),

Na „pláži“ na koupališti ve Slavkově se již tradičně za krásného slunečného počasí odehrál beachvolejbalový turnaj naší nejvyšší soutěže s mezinárodní účastí STAROPRAMEN COOL SUPER CUP. Při účasti hráčů a hráček z Brazílie, Slovinska, Slovenska, Rakouska, Nizozemska a Finska se tento turnaj stal historicky mezinárodně nejlépe obsazeným turnajem v ČR.
Mezi muži předvedli excelentní výkon nestárnoucí legendy Přemysl Kubala s Petrem Benešem, kteří bez porážky prošli až do semifinále, ale pak se přeci jen museli po vyrovnaných bitvách sklonit před mladšími soupeři a nakonec obsadili čtvrté místo. Nejlepšími se nakonec stali Robert Kufa s Michalem Bízou, na které nakonec nestačili ani výborní Brazilci.
Tak, jak se v průběhu turnaje oteplovalo, tak stoupaly i výkony brazilských volejbalistů Marcia s Viniciem. Po úvodních zahřívacích zápasech, kdy prohráli s J. Weissem a M.Tichým, se brazilci postupně zlepšovali, v opravách poráželi jednoho soupeře za druhým, v semifinále oplatili porážku dvojici J.Weiss-M.Tichý, ale ve finále přeci jen byli R. Kufa s Bízou lepší.
V kategorii žen ukázala nejlepší formu reprezentační dvojice Kristýna Kolocová s Michaelou Kvapilovou, které zúročily bohaté zkušenosti z nedávných zápasů evropské i dodatečné světové olympijské kvalifikace a celým turnajem prošla bez ztráty jediného setu. Druhá nejvýše nasazená dvojice Magdaléna Dostálová s Karolínou Řeháčkovou svedla v průběhu turnaje dvě osudové bitvy se skvěle hrajícími Vendulou Haragovou a Michaelou Formánkovou, které se ke konečnému pátému místu probily dokonce až z kvalifikace. Dostálové s Řeháčkovou však zápasy v náročných opravách vzaly síly, které jim chyběly nejen v semifinále s K. Kolocovou a M. Kvapilovou, ale i v boji o třetí místo s vynikajícími Nizozemkami Julia Wouters a Mored de Vries.
Všechny zahraniční dvojice, bylo to celkem devět párů v obou kategoriích, i když do finále se probojovali v mužích jen Brazilci, přispěly k vysoké úrovni slavkovského turnaje. Domácí dvojice se ale v silné zahraniční konkurenci neztratily a obsadily přední místa.

Konečné pořadí nejlepších osmi dvojic z celkového počtu 28 mužských a 28 ženských dvojic:
Muži:
1. Robert Kufa-Michal Bíza,
2. Marcio, Vinicius (BRA),

3. Jindřich Weiss-Martin Tichý,
4. Přemysl Kubala-Petr Beneš,

5. Jan Dumek-Pavel Rotrekl,
5. David Kufa-David Lenc,

7. Filip Palgut-Marek Ludha (SVK),
7. Dominik Samec-Martin Svátek

Ženy:

1. Kolocová, Kvapilová,
2. Nakládalová, Skalníková,

3. Julia Wouters-Mored de Vries (NED),
4. Magdaléna Dostálová-Karolína Řeháčková,

5. Martina Jakubšová-Lubica Šipošová,
5. Vendula Haragová-Michaela Formánková,

7. Eva Freiberger-Elisabeth Klopf (AUT),
7. Natálie Honzovičová-Tereza Pluhařová

Za SK Beachvolleyball Slavkov: Lubomír Kuchta, Jan Biječek a David Zehnálek